Over mij

Met mijn ruime ervaring in het verkooptraject van een huis in Frankrijk weet ik wat er allemaal bij komt kijken.
Die ervaring zet ik graag in bij de verkoop van uw huis!

Dit bedrijfje is eigenlijk ontstaan door anderen, want in 2020 werd ik meerdere malen door diverse vrienden en kennissen gevraagd om te helpen hun huis te verkopen. De reden was steeds dezelfde: jij spreekt zo veel beter Frans dan ik, jij hebt een neus voor huizen, bent snel en accuraat, en je weet hoe het werkt bij de notaris. “Dit is je op het lijf geschreven”.
En zo heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Zoals bij veel mensen die niet een talent in één richting hebben, zijn mijn voelsprieten in de loop van het leven meerdere kanten uitgegroeid.
Ik heb vaak gehoord dat ik aanleg heb voor de volgende beroepsrichtingen:
actrice, journalist, schrijver, vertaler, makelaar, interieurarchitect, hovenier, instrumentmaker (priegelen).
..en met bovenstaand rijtje aan kwalificaties, koos ik ooit toch voor het onderwijs.

Sinds 2012 woon ik permanent in Frankrijk.
In mijn leven ben ik vaak verhuisd, onlangs heb ik mijn tiende koopwoning gekocht: de eerste vijf gelegen in Nederland, de zesde een ‘Maitre Maison’ in de Belgische Ardennen, de laatste vier in Frankrijk. Op het gebied van huizenverkoop durf ik mij wel ervaringsdeskundig te noemen.
Al sinds mijn jeugd heb ik een passie voor huizen, waardoor ik een gevoel heb ontwikkeld voor panden en hun stijlkenmerken. Ik word heel blij van het zwerven door lege oude panden met originele elementen en stijlkenmerken, ongeacht of het gaat om een eenvoudige boerenwoning, een stadsvilla, landhuis of kasteel. Ieder type huis heeft zijn eigen klasse.
Naast mijn werk heb ik een deel van de Opleiding voor Journalistiek gevolgd (met goed resultaat), part-time als tekstschrijver gewerkt en verhalen geschreven. Die vaardigheden komen in dit bedrijfje goed van pas.
De laatste jaren ben ik mede-eigenaar geweest van een bijzonder café op het Franse platteland, waardoor mijn beheersing van de Franse taal met sprongen vooruit is gegaan.